Information om spridare

 

Vanliga frågor:
 
Ska jag ha Hög eller Låg ohm?
Det beror framför allt på vad du har för motorstyrning. Vad styrboxen klarar av och vad system är avsett för.
Har du ett original styrsystem(insprutning) och ska sätta i lite större spridare och kanske ett chip? Ja då ska du ha spridare med samma typ som det sitter original.
Om du inte vet vad som sitter i bilen så kan man koppla bort elkontakten på bränslespridaren och mäta med en multimeter mellan de två stiften på spridaren.
Mellan 1-6ohm = Låg ohm
Mellan 10-20ohm = Hög ohm
Har du eller ska sätta i ett eftermarknads styrsystem så kolla specifikationerna vad det klarar för spridare. Generellt sett klarar alla eftermarknads system hög ohm spridare men inte alltid låg ohm.
 
Vad har man effektmotstånd till?
Om man har ett styrsystem som inte klarar Låg ohm spridare men ändå har eller vill använda låg ohm spridare så kan man koppla in ett effektmotstånd i serie med spridaren, då enkelt förklarat så tror styrboxen att det sitter en högohm spridare på utgången och man skadar inte styrboxen. Man kan koppla in effektmotståndet på antingen + eller – det har ingen betydelse, bara det sitter i serie.
 
Vad är + och vad är – på spridaren?
Det har ingen betydelse hur man kopplar + och minus på spridaren även om vissa spridare har detta utmärkt på sig. Den fungerar och öppnar lika bra hur man än kopplar.
 
Mer info kommer...