Spridarservice

Bjp Race har en ASNU spridartest och service maskin. Med denna maskin kan man kontrollera, flödestesta, ultraljudstvätta och göra service på de flesta på marknaden förekommande spridare, toppmatade, sidmatade, mekaniska och även GDI spridare. 

 

Två typer av jobb vi utför:

Kontroll av spridare: 130kr/st

Full Service: 250kr/st

Priser inkl moms.

Spridarna skickas tillbaka mot efterkrav/postförskott. Så du betalar för jobbet och frakten tillbaka när du hämtar ut spridarna på ditt lokala utlämningsställe.

Hur lång tid tar det att få tillbaka spridarna?   För tillfället (2017) så gör vi test/service och skickar tillbaka inom ett par dagar. Så ej lång väntetid. Har ni väldigt bråttom så maila: info@bjprace.se och fråga hur vi ligger till.


1. Kontroll av spridare:

Först kontrolleras spridaren externt för eventuella skador, dåliga o-ringar m.m.

Sedan testas spridarens resistans och induktans. Så dem håller samma resistans som från fabrik och att induktansen inte varierar mellan spridarna.

Det görs ett läcktest. Det läggs bränsletryck på ovansidan av spridaren och kontroll så att den håller 100% tätt när den är stängd.

Sprutbilden kontrolleras. Både statiskt(fullt öppen) men framförallt dynamiskt vid ett flertal olika öppningstider. Koll så sprutbilden fortfarande är som från fabrik eller om den har blivit svag eller sned, dålig atomisering som kan ge droppar eller på annat vis dålig sprutbild.

Flödet kontrolleras dynamiskt och skrives på protokollet så man kan se skillnaden imellan spridarna.

Flödet kontrolleras även statiskt. Så man kan se spridarens maxflöde.

Skulle något vara fel kontaktas kunden om det ska göras service på spridarna eller om det ska skickas tillbaka som de är med protokollet.

Spridarna levereras tillbaka uppmärkta med nummer och man kan då se på medföljande protokoll hur mycket varje enskild spridare flödar.

 

2. Full service (tester, ultraljudstvätt och nya filter och o-ringar ingår)

 Först kontrolleras spridaren externt för eventuella skador och den rengörs externt.

Sen testas spridarens resistans och induktans. Så dem håller samma resistans som från fabrik och att induktansen inte varierar mellan spridarna.

Det görs ett läcktest. Det läggs bränsletryck på ovansidan av spridaren och kontroll så att den håller 100% tätt när den är stängd.

Sprutbilden kontrolleras. Både statiskt(fullt öppen) men framförallt dynamiskt vid ett flertal olika öppningstider. Koll så sprutbilden fortfarande är som från fabrik eller om den har blivit svag eller sned, dålig atomisering som kan ge droppar eller på annat vis dålig sprutbild.

Flödet kontrolleras dynamiskt och skrives på protokollet så man kan se om någon spridare tappat i flöde och se skillnaden imellan spridarna.

Sen demonteras o-ringar och det interna filtret.

Spridarna läggs i ultraljuds tvätt, och pulsas under tiden med olika korta och långa öppningstider så de rengörs internt.

Efter tvätt monteras nya o-ringar och filter i spridarna.

Sedan utförs alla tester igen som gjordes innan tvätt och allt noteras på protokollet.

Flödet kontrolleras även statiskt. Så man kan se spridarens maxflöde.

Man kan se om och hur många % flödet ökat efter tvätt om det var så att spridaren var mer eller mindre igensatt. 

Spridarna levereras tillbaka uppmärkta med nummer och man kan då se på medföljande protokoll hur varje spridare mår. Även gamla o-ringar och filter skickas med tillbaka.

Skulle det vara någon spridare som inte går att rädda med ultraljudstvätt kontaktas kund om eventuell lösning om ny/nya spridare som kan matchas ihop.


Önskas test eller service fyll i formuläret nedan och du kommer få ett mail om vart du ska skicka spridarna. OBS alla fält måste fyllas i, annars blir det fel i formuläret. 

OBS Vi utför ej jobb på Diesel spridare!


Namn:

Gatuadress:

Postnummer:

Ort:

Telefonnummer:

E-post:

Vilket typ av jobb önskas:
Endast test:
Test (service om det behövs)
Full service:
Typ av spridare:

Övrig information. Speciella önskemål:Läcktest av spridare 30 sekunder

Inget läckage


Induktans test


Spridarens sprutbild testas vid olika spridartider. För att simulera öppningstider från tomgång till full gas.

O-ringar och filter demonteras före ultraljudstvätt.

Ultraljudstvätten.

Precision spridare klara efter service. Dessa är Delphi spridare med Precision dekaler och ihop matchade av Precision.

Protokoll som medföljer spridarna efter test eller service.

Vi kan testa många olika varianter av spridare. Här Mercedes spridare med ovanlig kontakter och stift.

Rengöring pågår.


Spridar bänk med flera fuel rails för olika typer av spridare och verktyg för att serva spridare. Maskinen går att styra via den inbyggda displayen eller via dator.

En Bosch EV1 spridare som har dålig sprutbild.

Spridare med kraftigt varierande flöde. Är det sådan stor skillnad räcker det knappast med ultraljudstvätt för att få ordning på dem igen.